Jesu li svi Uvin čajevi isti?

Uvin H čaj prisutan je na tržištu od 1977. godine. Iako nije oduvijek bio pod brandom Naturavita – prije toga smo ga poznavali kao Biljana, a kasnije Pliva čaj – njegova receptura se nikada nije mijenjala. Jasno je da samo proizvod vrhunske kvalitete može opstati na tržištu čak 37 godina, vjerno služeći različitim generacijama potrošača.

Danas je na tržištu prisutna široka paleta uvin čajeva. Iako je dobro kad čovjek može birati, velik broj proizvoda može i zbuniti potrošača jer ne zna koji čaj odabrati, posebno kad svi nose sličan naziv (Uvin). Prosječan čovjek nije educiran da bi po sastavu bilja mogao prepoznati koji je čaj bolje, a koji slabije kvalitete. Osim toga, čak i ako dva čaja imaju isti sastav bilja, to ne mora značiti da su jednako kvalitetni jer i kod iste vrste bilja može postojati razlika u kvaliteti. Zato se potrošač s pravom može zapitati – koji uvin čaj odabrati?

Ono što je zajedničko svim Uvin čajevima je glavni sastojak – medvjetka. I sam naziv Uvin čaja potječe od latinskog naziva za medvjetku, Arctostaphylos uva-ursi. No, iako je medvjetka glavni sastojak svih Uvin čajeva, Naturavita Uvin H sadrži pomno odabranu kombinaciju čak šest biljaka u odgovarajućim dozama: list medvjetke 30%, zelen vrijeska 20%, list breze 15%, korijen zečjeg trna 15%, zelen preslice 10%, kukuruznu svilu 10%. Niti svi uvin čajevi sadrže tu kombinaciju biljaka, niti je sadrže u tim dozama.

Osim što je važno koje bilje se nalazi u čaju, važno je i kakve je ono kvalitete. Kako bi se provjerila i dokazala kvaliteta biljnih vrsta, te provjerilo da li je količina aktivnih komponenti uvijek ista, u proizvodnji Naturavita Uvin H čaja se primjenjuju različite analitičke metode za kvantitativno određivanje sastojaka (fotometrijske analize, tankoslojna kromatografija, tekućinska kromatografija visoke učinkovitosti, plinska kromatografija). Ovakvom kompleksnom kontrolom biljnih sastojaka kromatografskim metodama garantirana je standardna kvaliteta. Time je omogućeno da se Naturavita Uvin H nalazi u kategoriji dodataka prehrani sa standardiziranom i deklariranom količinom aktivnog sastojka – arbutina iz lista medvjetke.

Od samog početka proizvodnje (prije 40-tak godina) kontinuirano se analizira mikrobiološka čistoća, te se provjerava kemijska i fizička kontaminacija, a validiranim metodama standardiziran je i kontroliran postupak proizvodnje. HPLC analiza biljnih sirovina koju provodimo u proizvodnji Uvin H čaja jedan je od najmodernijih postupaka kontrole kvalitete koji se primjenjuje u farmaceutskoj industriji.

Kontrola zdravstvene ispravnosti i analiza aktivnih sastojaka omogućavaju očuvanje standardne kvalitete i čine garanciju za povjerenje potrošača koje ukazuju našem Uvin H čaju već više od pola stoljeća. Nisu svi Uvin čajevi isti. Odaberite Naturavita Uvin H iza kojeg stoji jamstvo sigurnosti, pouzdane i provjerene kvalitete.

uvin-h_funk-rinf_3